2017. szeptember 25., hétfő

Tág pórusok




A pórusok minden ember arcbőrén látszanak, de hogy azok milyen tágak, az sok mindentől függ. Elsősorban genetikától, hiszen ha valakinek alapból zsíros a bőre, az tág pórussal is együtt jár, s amennyiben nem megfelelő módon kezeli, akkor csak ront a helyzeten... Azt azért el kell mondani, hogy ezt a "problémát" teljesen megszüntetni nem lehet, de lehet finomítani, javítani az összképet, ami viszont rendszeres, folyamatos odafigyelést igényel minden évszakban...
Mivel az elhalt hámsejtek könnyen megülnek a pórusokban, azok még jobban kitágulnak, ráadásul a további termelődő faggyúmirigy által termelt olaj nem tud távozni az elzáródott "útvonalon", keverednek és levegővel érintkezve oxidálódik ez a keverék és már kész is a "mitesszer"...

Mire fontos odafigyelni?


  • Az alapos arctisztítás nagyon fontos, de arra is figyeljünk oda, hogy milyen típusú lemosót használunk. Kerüljük a nagyon krémes állagú lemosókat, válasszuk inkább a gél állagúakat, amik zsíros bőrre lettek kifejlesztve. Ezen kívül az általunk használt termékek lehetőleg ne tartalmazzanak olyan összetevőket, amik irritálhatják bőrünket (mert ezek további faggyú termelésre serkentik a bőrünket) - alkohol, menta, citrus- és illóolajok, stb.
  • A smink nagyon alapos eltávolítás KÖTELEZŐ! Egyébként is nagy probléma az alapozókkal kapcsolatban, hogy ugyan "eltüntetik" a tág pórusokat, de közben teletömik azokat és könnyebben begyulladhatnak... 
  • Olyan termékek után kutassunk, amelyek tartalmaznak retinolt, B3, illetve B6 vitamint. (http://www.skeyndor.hu/retinol.php, http://www.skeyndor.hu/clearb.php)
  • BHA-hámlasztókat is bevethetünk, amelyek nem csupán a bőr külső rétegén hámlasztanak, hanem a póruson belül is dolgoznak.
  • Keressünk fel kozmetikust, aki kifejezetten a bőrünknek megfelelő termékekkel fogja kezelni a tág pórusokat, valamint alaposan kitísztítja pórusainkat, hámlasztást, vagy mikrodermabráziós, esetleg dermapen kezelést javasol.
  • A napozással és a szoláriumozással bánjunk csínján!

Az alábbiakban felsorolok néhány kipróbált, pórusösszehúzó házi pakolást arra az esetre, ha valaki házilag is póruscsökkentene:
  • Verjünk fel egy tojásfehérjét, csepegtessünk bele 4-5 csepp friss citromlevet, kenjük fel arcunkra és hagyjuk hatni 15 percig.
  • Citromlé (A citrom kitűnő fertőtlenítő és pórusösszehúzó tulajdonságokkal rendelkezik, így méltán hadat üzenhet és legyőzheti a különböző pattanásokat és aknékat. Tökéletesen összehúzza a tágabb pórusokat, megszünteti a mitesszereket, miközben tisztítja a bőrt.)lesztő (Az élesztő különösen alkalmas az irritált, aknés, problémás, zsíros bőr kezelésére: a benne található vitaminok és ásványi anyagok nyugtató, gyulladáscsökkentő, ápoló és sebgyógyító hatásokkal rendelkeznek.): 20 gramm élesztőt keverjünk össze 1 evőkanál friss citromlével. Hagyjuk hatni 20 percig.
  • Fél narancs húsát héja nélkül villával törjük át, adjunk hozzá 1 kiskanál citromlevet és egy kiskanál grapefruit levet. Hagyjuk fenn 10 percig. Egy picit csíphat, kipirosodhat a bőr.
  • 1 Evőkanál tejfölhoz adjunk egy evőkanál citromlevet, hagyjuk fenn 15 percig. 
  • Egy darab friss uborka lereszelve, adjunk hozzá sűrű joghurtot vagy egy kis darab élesztőt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése