2016. november 5., szombat

Micellás víz




Megvallom őszintén, már jó ideje használtam a micellás arctisztítómat, mire vettem a fáradtságot és elolvastam, vajon mit is jelent maga a kifejezés...
A micella egy olyan gömb alakú molekula halmaz, amely a kolloidok (gélek) készítése során jön létre és tisztító hatású termékekben használják. A molekulahalmazon belül a molekulák egyik oldala vonzza a vizet, a másik taszítja. Ezek a molekulák vizes közegben gömbformát alkotnak. Használat során ezek a gömbök kinyílnak, majd újra összezáródnak, miközben összeszedik a bőr felszínén található szennyeződéseket.
Az ilyen típusú arctisztítók hatékonyan távolítják el a zsíros szennyeződéseket, miközben környezetbarát kozmetikumok. Mivel nem tartalmaznak irritáló, szárító hatású anyagokat, alkoholt, parabéneket és illatanyagokat, biztonságosan alkalmazhatók érzékeny bőrön is. De éppúgy megfelel a száraz, zsíros és kombinált bőrűeknek is: A micellás víz molekulái magukba zárják a felesleges olajat, viszont a vizet nem, ezáltal úgy normalizálják a bőr zsírosabb részeit, hogy a kevésbé zsíros, vagy éppen nagyon száraz részeket sem szárítják tovább.

Sokan a tonikjukat cserélték le micellás vízre, ami nem baj, de azt tudni kell, hogy ez nem tonik! Hiszen a tonikot a lemosó tej után, a sminkeltávolítást követően szoktuk használni, frissítésre, tonizálásra. A micellás víz viszont bármilyen bőrtípusra ideális és sminkeltávolításra is tökéletes, hiszen kifejezetten hatékonyan  távolítja el a zsíros szennyeződéseket... Olyan felületaktív hatóanyagok kerülnek a micellás lemosókba, amik nem habzanak, ezért még víz sem szükséges a használatuk során vagy után, így még időt is nyerünk :)
Vattakorongva csepegtetve könnyedén el tudjuk távolítani a sminket és a bőrön felhalmozódott szennyeződést. Még az érzékeny szemkörnyéken is használható!
Nagyszerű választás, hiszen ezzel az egy termékkel kiválthatjuk a hagyományos arctejet, tonikot és a szemfesték-lemosót is!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése