2016. november 15., kedd

A fiatalító arcmasszázs




Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy a kozmetikai kezelés során próbált beszélgetni a kozmetikussal, de a masszázsmozdulatok olyannyira lelazították, hogy észre sem vette, hogy bealudt, némi láb vagy karrángás fel-felébresztette és amikor a kozmetikus szájából elhangzott az, hogy 'Egészségedre' olyan érzése támadt, mintha csak öt perc telt volna el...
Imádom a masszázst, de azon belül is leginkább az arcmasszázst! Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a rendszeres, heti két alkalmas arcmasszázzsal (ami a legolcsóbb kozmetikai kezelés) látványosabb eredményt lehet elérni, mint a kéthavonta végzett drága hatóanyagos, korszerű gépi kezeléssel.

A masszázs az arc izmainak símítása, dörzsölése, gyúrása manuálisan (vagy géppel), miközben az idegkilépési pontokat is megfelelően stimuláljuk. Az arcmasszázs segít fenntartani a szövetek rugalmasságát és feszességét, késleltethetjük vele az öregedést, ugyanakkor hatással van az egész szervezetre, ezáltal csökkenti a fáradtságot és frissít.
Sok féle masszázs létezik - francia lifting masszázs, iskolai masszázs, indiai arcmasszázs, kobido fej- és arcmasszázs, stb, de mindről elmondhatjuk, hogy:

  • a símítás és dörzsölés hatására megemeli a bőr hőmersékletét, így javítja a tápanyagok felszívódását,
  • javítja a felhám ellenálló képességét,
  • eltávolítja az elhalt hámsejteket,
  • felgyorsítja a kötőszövet élettani folyamatait - fokozódik a sejtképződést, ezáltal lassítja az öregedést
  • egyenletessé teszi a mirigyek működését, így az általuk termelt váladék gyorsabban távozik
  • biztosítja a bőr megfelelő hidratációját - a bőr sima és bársonyos lesz,
  • fokozza a bőr oxigén-ellátottságát, 
  • csökkenti az idegrendszer feszültségét.
Sok féle krémmel masszíroztathatunk, de ezt általában a kozmetikus dönti el, kinek mely krémmel, milyen masszázst igényel a bőre, hiszen minden masszázsnak van valamilyen célja - ráncok kisímítása, vérellátás frissítése, rugalmasítása, de akár a görcsök megszüntetése is lehet cél vagy csak simán a relaxáció. 
30-45 perc az egész, ne sajnáljuk magunktól ezt a jótékony kényeztetést, ennyi minden nőnek jár! Szakadjunk ki a mindennapokból és látogassuk meg a kozmetikusunkat - különösen jól esik ez a téli, fűtött helyiségben való tartózkodás és az ünnepi nagy hajrá és rohanás közepette!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése