2016. október 4., kedd

Pattanáskezelés otthon?!?





Természetesen az a legjobb, ha az arctisztítást rábízzuk kozmetikusra, de vannak esetek, amikor vagy nem jutunk el oda, vagy sokára kapunk időpontot vagy esetleg anyagiak miatt kell egy időre elhalasztanunk a kozmetikus-látogatást. Igen ám, de valami csúnya nagy, fehér 'ragya' éktelenkedik az arcunkon... Lehetetlen várni!!! Azonnal tenni szeretnénk valamit...
Tehetünk valamit, de nagyon fontos tudni, hogyan végezzük a műveletet, mert a helytelen tisztítással a faggyút és a baktériumokat mélyebbre nyomhatjuk és gyulladást válthatunk ki, és elterjeszthetjük a baktériumokat a környező bőrfelületre is.

A helyes eljárás:


  • A legfontosabb, hogy mindig minden esetben csak tiszta kézzel nyúljunk az arcbőrünkhöz. Tehát: alapos kézmosás!
  • Akkor a legkönnyebb az eljárás, ha közvetlenül tusolás, vagy fürdés után végezzük azt, mert a meleg gőz hatására a pórusok megnyílnak. A legjobb, ha fürdés közben, még a kádban arctejjel lemossuk az arcunkat. Sokan két másodperc  alatt végeznek az arctejes tisztítással, de annak is meg kell adnia a módját és betartani a hatóidejét. Vagyis  vizes tenyérbe öntjük a tejet, majd körkörös, lágy mozdulatokkal szétterítjük arcunkon. Amikor az arcunk teljes felületén eloszlatjuk a tejet, hagyjuk az arcon 20-30 másodpercig és csak azután mossuk le. Töröljük szárazra arcunkat.
  • Mindkét mutatóujjunk köré csavarjunk papírzsebkendőt.
  • A két mutatóujjunkl közrefogjuk a 'pattanást', és lenyomjuk a körülötte lévő bőrt és emelünk egyet, egyfajta hullámzó mozgást végezzünk. Semmi esetre se nyomjuk direktben felülről és meg se kíséreljük körömmel elkaparni!
  • Amennyiben tisztításra érett, úgy azonnal kijön  a faggyú. Ha nem sikerül, akkor hagyjuk, várjunk vele, mert a további erőszakos nyomkodás csak felsérti a bőrt és akár kisebb sebet is okozhatunk.
  • Amikor végeztünk, kezeljük a pattanás helyét 100 százalékos teafaolajjal, hogy felgyorsítsuk a gyógyulás folyamatát, illetve, hogy összehúzzuk a pórusokat.
  • Amint lehet, látogassuk meg kozmetikusunkat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése