2016. október 31., hétfő

Fekete szappan




Megmondom őszintén, én nem hallottam eddig a fekete szappanról... Ági említette meg az Ő hogyan csinálja? bejegyzésben, úgyhogy gondoltam utána olvasok, mi is ez a fekete szappan.
Tulajdonképpen ez egy közepesen kemény, növényi illatú szappan, amelynek színe a világosbarnától a feketéig változhat.  Magas olaj és zsírtartalmú növények leveléből vagy terméséből főzik.
Az afrikai fekete szappan Közép- és Nyugat-Afrikában készül. Alkotóelemei: pálma olaj, pálmamag olaj, kakaóvaj, shea vaj, banán levél és útilapu levél.
Az összetevők közül a szárított leveleket, magokat és azok héját egy nagy üstben elégetik. A keletkezett hamut vízzel elegyítik, majd megszűrik. Ezt követően adják hozzá a fent említett olajokat, majd ezt a masszát legalább egy napig keverik, majd hosszabb ideig állni hagyják.

A legtöbb bőrtípusra kiválóan alkalmazható szappanféle. A fekete szappan nagy előnye, hogy bőrbarát, nem szárítja a bőrt, így korlátozás nélkül alkalmazható, akár az arcon is. Csecsemők, kisgyermekek mosdatásához is kiválóan alkalmas. Mélytisztító hatása révén nyugtatja a gyulladt bőrt, segít a pattanások kezelésében.

A fekete szappan egészséges működésre serkenti a bőrt, ezáltal beállítja az optimális zsírtermelést is, eltávolítja az elhalt hámréteget.
A száraz, repedezett bőrt puhítja.
Nem allergizál.
Napozás után nyugtatja a leéget bőrt, kíméletesen távolítja el a napolajak maradékait.
Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütések, csípések esetén is.
A bőr pórusait szépen tisztítja.

Az internetes fórumokon vegyes véleményeket olvastam - van, akinek bevált, van akinek nem... Mindenesetre a manna.hu oldalról rendelek egyet, hiszen kamasz lánykáim bőrén egészen hitelesen le is tudom tesztelni!!! :):):)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése