2016. október 6., csütörtök

A szarkalábak elleni küzdelem...






A szarkalábak megjelenése sok nőt kétségbe ejt és úgy érzik bármire képesek, hogy visszaforgassák az idő kerekét... A szarkalábak elmélyülésének mértéke, gyorsasága nagy mértékben tőlünk , pontosabban szokásainktól függ. Az alábbiakban felsorolok néhány tippet, amelyek betartásával elodázhatjuk, lassíthatjuk mélyedésüket. Hiszen megállítani, de pláne visszaforgatni az idő kerekét sajnos nem tudjuk. Tegyünk meg mindent, hogy jól nézzünk ki, de el kell fogadnunk és meg kell szeretnünk az új, változó formánkat, hogy méltósággal köszöntsük az elkövetkező éveket.

1. Az első és legfontosabb, hogy rendszeresen, folyamatosan hidratáljuk bőrünket, különös tekintettel a szem körüli vékony bőrréteget. A hidratált, ápolt bőr simábbnak hat, míg a száraz, nedvesség után áhítozó bőrön a ráncok sokkal szembetűnőbbek. Szemkörnyéki maszkokat is be kell vetnünk 35 felett, hiszen az arcbőrre alkalmazott maszkok nem elégítik ki a szemkörnyék igényeit.
2. Mindenképpen fényvédelemmel ellátott szemkrémeket használjunk napközben, amikor kilépünk otthonunkból.
3. Napszemüveg mindig legyen kéznél, hiszen a nap miatti hunyorgás elmélyíti a már meglévő szarkalábakat. Amennyiben azon kapod magad, hogy összehúzott szemmel nézel a távolba, valószínűleg szemüvegre van szükséged. Ne habozz, ellenőriztesd látásod és amennyiben szükséged van rá, szerezz be szemüveget.
4. Ne mérgelődj! Legalábbis, tükör előtt gyakorold, hogyan lehet úgy mérgelődni, hogy közben nem vonod össze szemöldököd, és nem hunyorogsz, miközben tekinteteddel is próbálod haragod nyomatékosítani. :)
5. Csakis háton aludj, hiszen akár oldalt akár hason fekve alszol, elnyomod az arcod és szemkörnyéked, amivel mélyíted a szarkalábakat és még újabbakat is kialakítasz, valamint a párna okozta gyűrődések az évek múlásával egyre lassabban símulnak ki...
6. Szokj le a dohányzásról! A füstölgés közbeni csücsörítés az ajkak körül erősíti az ajakra merőleges ráncokat, míg a kifújt füst hunyorgásra késztet és máris mélyednek a szarkalábak. (Bár nem a szemkörüli ráncokhoz tartozik, de a szívószálat is felejtsük el, mert a csücsörítés miatt csak erősítjük az ajak körüli barázdákat).
7. Ne halogasd a ránckezelést! Minél hamarabb kezelésbe veszed őket, minél korábban figyelsz a bőrápolásra, annál később mélyednek el, annál tovább szép marad a bőröd! 
8. Ne csak arctisztítás miatt látogasd kozmetikusod, hanem kérj szemkörnyékápolást, aha savas bőrfrissítést.
9. Az arcmasszázs és ezen belül a szemmasszázs az egyik legolcsóbb kozmetikai kezelés, ezért ne habozz, élj vele! Felfrissíti a vérkeringést, a szenkörnyékápoló hatóanyagai is hatékonyabban felszívódnak és közben feszesítik a bőrt.
10. Ha fűtési szezon van, vagy klimatizált helyen töltesz sok órát, vagy esetleg száraz levegőn tartózkodsz, gyakran kend be a bőröd valami könnyű hidratálóval.
11. Ne félj a szemkrémektől! Sokan attól tartanak, hogy a felvitt szemkörnyékápolótól bekönnyesedik a szemük, vagy allergiás reakció lép fel. Az biztos, hogy a szempillákat már nem kell bekenni, de ha kerülve a szem nyálkahártyáját bekened a bőröd, valószínűleg minden rendben lesz.
12. Legvégső esetben szakorvoshoz is fordulhatsz botox kezelésre, amely rövid távú, de hatékony szemránc-csökkentő eljárás, amely során az izomra terjedő ingerület átvitele gátolt. Az izom nem károsodik, csupán nem kap parancsot az összehúzódásra, és ezért relaxált állapotban marad. Érzéketlenséget nem okoz a kezelt területen, mert csak a mozgatóidegekre hat.
13. Relaxálj! Nagyon fontos megtanulni ellazulni, ellazítani nem csupán végtagjaink izmait, hanem arcunk izmait is, hogy minden feszültség megszűnjön bennük. 
14. Ha van hozzá türelmed, nagyon sokat számít az arctorna is, amellyel megtanulod fokozni a vérkeringésd az arcbőrben, illetve újfajta, frissítő mozgásra kényszeríteni arcod különböző izmait, amelyekről alig veszel egyébként tudomást. 



A szarkalábak elleni küzdelem hosszadalmas és sajnos nem véges :) Viszont sohasem késő elkezdeni küzdeni ellenük, hogy frissebb és üdébb legyen megjelenésünk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése