2016. október 25., kedd

A csodatevő kovaföld



 Sokan vagyunk, akik még felnőtt fejjel, a negyven felett is küszködünk a pattanásokkal avagy az egyenetlen arcbőrrel, a korral járó ráncosodásról meg ne is beszéljünk!!! A kovaföld egy nagyszerű és nem túl drága megoldás ezekre a problémákra!
 Mi is az a kovaföld?
A kovaföld egy olyan természetes anyag, melyet őstengeri kovamoszatok lerakódásból/ hordalékából nyernek. Elsősorban kovasavat tartalmaz, de magas szilíciumtartalommal és jelentős mennyiségű ásványi anyaggal, nyomelemmel rendelkezik. A kovasav erős regeneráló, sejtélénkítő, ásványpótló, fertőtlenítő és hegesedésgátló, valamint méregtelenítő hatású.
A szilícium nagyon hasznos minden élőlény számára, az emberi szervezetben a kötőszövetek sejtjeinek keménységét, szilárdságát és rugalmasságát biztosítja. Hasznos még a haj, a bőr és a köröm egészségének szempontjából is. Ha a szervezetben szilíciumhiány lép fel, csökkenhet a csontok, az izmok és a bőr rugalmassága.

A kovaföldben található szilícium-dioxid erős vízmegkötő képességű és így jótékonyan hat a bőr szerkezetének rugalmasságára, a kovasav pedig segíti a sejtek megújulását és erősíti a szöveteket. Szervezetünknek folyamatosan szilíciumpótlásra van szüksége: a csontképződéshez, a fogzáshoz, az ízületi porcok rugalmasságának megtartásához. Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk, a lestrapált és töredezett haj erősebb, valamint dúsabb lesz, a petyhüdt bőr pedig feszessé, fiatalossá válik.
A kovaföldet tartalmazó termékek használata különösen előnyös a problémás és érzékeny bőr kezelésére, allergiás, seborrhoeás, pattanásos, irritált vagy ráncosodásra hajlamos bőrtípusok ápolására, mivel a kovaföld természetes hatóereje folytán hidratálja a bőrt és pótolja az elvesztett ásványi anyagokat. 
Én a Bano féle Kovaföld kapszulát szoktam szedni – szerintem minden gyógyszertárban kapható. 60 db van benne, napi hármat kell szedni bőséges folyadékkal. Én kúraszerűen egy hónapig szedem, utána egy hónapig szüneteltetem. Ám a jó hír, hogy abban az egy hónapban, amíg nem szedem, akkor is teljesen rendben van a bőröm. Valószínűleg a szilícium és kovasav tartalékaim miatt… Egyébként por formában is meg lehet venni, vagy gyógyszertárban vagy gyógynövény boltokban. 
Vizbe keverve meg is ihatjuk (Megtisztítja a beleket, az ereket, a nyirokkeringést, a bőrt és minden egyes sejtünket), illetve az arcmaszkunba is tehetünk egy kiskanállal - csodát művel a bőrrel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése